Joseph Smith/Moniavioisuus/Moniavioisuuden salaaminen

Etusivu

Moniavioisuuden salaaminen

Siirry sisältöön:

  NEEDS TRANSLATION  


Joseph Smith salasi moniavioisuuden kirkon tavallisilta jäseniltä

Yhteenveto: On totta että Joseph ei aina kertonut kaikille moniavioisuudesta. Hän kuitenkin yritti muutaman kerran opettaa oppia pyhille. Tällöin on tärkeätä ymmärtää, että moniavioisuuden julkinen saarnaaminen - tai sen julistaminen kirkon jäsenille – ei yksinkertaisesti olisi ollut helppoa. Kriititkot jättävät ottamatta huomioon sen, mitä vaaraa siitä olisi tullut pyhille ja Josephille.

Siirry sisältöön:

  NEEDS TRANSLATION  


Joseph Smith/Polygamy/Hiding the practice from Emma

Joseph Smithin kirje Whitneyn perheelle

Yhteenveto: Kriitikot väittävät, että elokuun 18.1842 Joseph Smith kirjoitti ”rakkauskirjeen” Sarah Ann Whitneylle ehdottaen salaista tapaamista. Joseph oli sinetöity Saarah Anniin kolme viikkoa ennen tämän kirjeen kirjoittamista. Mitä tässä kirjeessä oikeastaan lukee?

Siirry sisältöön:

  NEEDS TRANSLATION  Moniavioisuuden laillisuus

Yhteenveto: Moniavioisuus todella julistettiin kielletyksi Utahin anti-mormonien moniavioisuuden ristiretken aikoina ja se oli laitonta Illinoisin anti-mormonien yksiavioisen avioliiton säännösten mukaan. Tämä on tuskin uutta tietoa. Kirkon jäsenet ja kriitikot tiesivät siitä. Nykyiset kirkon jäsenet usein tosin eivät ymmärrä tämän asian tärkeyttä: moniavioisuuden harjoittaminen oli selvää siviilitottelemattomuutta lakeja kohtaan.

Siirry sisältöön: